fredag 27 april 2012

Stadsmössen och lantmössen har date...

Tjoho! Det blir en morgonblogg idag!
Nu har strykbrädan åkt fram...provat och bestämt mig. Hallå jag ska väl inte träffa kungen?

Näää..jag ser fram mot alla glada skratt som jag vet börjar så fort vi ser varandra.
Japp för i eftermiddag styr vi kosan mot Stockholm jag och Magnus. Känns välbehövligt just nu.
Koppla av i storstan??!! Anne o Björn bor i Spånga så det känns nästan som hemma tycker jag inte storstad precis men väldigt nära o smidigt in till city. 20 min med pendeltåget. Jo då, jag har väl varit ute förr.... I morron blir det Brolle på eftermiddagen och sen ska vi äta middag ute nå´nstans i stan. Det har jag överlämnat till stadsborna. Något springa på stan och shoppa hade jag inte tänkt mig den här gången, känner inget behov av det nu när "presenningen" hänger där så fin. Mest är det nog att jag bara vill va.... inga måsten.
- Hallå Lotta! oops strykjärnet är varmt nu.
Så tack o hej nästa gång vi ses på skärmen är jag någr aerfarenheter rikare.
Ha det bra för det ska jag//L8

torsdag 26 april 2012

Liten blir stor?

Jo då....igår blev jag klippt av bästa Malin J. Innan detta inhandlades "presenningen", vilken blev en typisk Lotta klänning. Nu känns det bra!!
Tog med en pizza ner till mor Lisbeth idag det var uppskattat! Se´n blev det kaffe och att skriva räkningar. Jag var på pappas grav också. Konstigt det där men det känns som är lite närmare honom där. Blommorna min syster satt på graven till påsk var fortfarande lika blå, precis som pappas ögon. Det blev en nära pappa upplevelse ialla fall. Saknar den "lille" guuuben. Tänk det hjälpte inte att jag nästan blev 50 år, när jag ringde till mina föräldrar och pappa svarade så sa han alltid till mamma:
- De e den lille....
Kanske det är pappas förtjänst att jag aldrig känner mig så gammal som jag är.....<3
nu är det kväller och snart dags att sova så:

Good night sweethearts//L8


onsdag 25 april 2012

He´s number one!

Go morgon go morgon hör Lotta sjunga glatt go morgon , go morgon så det stöööör!

Jo efter att ha stoppat huvudet i vatten som inte hade för många värmegrader vaknade jag till liv i denna tidiga morgonstund. Känns bra idag tycker jag, tack alla ni som puschar och stöttar ni är guld värda.
Men hallå! det är två dagar till vi ska " Sveriges huvudstad" och jag vet inte vad jag ska ha på mig och med mig. Dom där kalorierna som är och syr om mina kläder på natten har nog fått hålla på länge nog nu...... men det finns ju presenning som nå´n sa:)) men vem vill ha det på sig?
Nu spelar dom Per Gessle på radion också och han gör mig alltid glad, allt verkar va på¨rätt sida idag!!
Otto har varit lite kinkig med maten ett tag nu, det ska inte va paprika i , och potatis är äckligt m m. Ja C om nån vet väl;) men  igår fick vi fish and chips i skolan ( jag hade ju sagt fisk och pommes) och han hade ätit massor sa han.
-Men va bra Otto, sa jag. Fortsätt så!
Tyst en stund sen säger han:
- I morgon mamma blir det nog inte så roligt för Camilla om hon sitter hos mig! Det är köttsoppa.
- Men Otto ta lite bara och så äter du det tycker om och ta nån macka med då. Man måste bita ihop ibland vet du....
- Eller lagar dom mat som jag äter!
Man kan bara älska de lille "ordbajsaren"
Ha en trevlig "lilllördag"// L8

söndag 22 april 2012

L8 vs Sue Ellen



Söndagen började si så där....kaffet var slut!! Sån´t får inte hända. Jag fick ge mig ut på en lånerunda för nå´n affär är inte öppen så tidigt och jag måste ha kaffe på morgonen. Tur att inte polisen var ute för jag var ju inte precis nå´n skönhet...dom hade nog sagt:
-De e ok! du kan åka direkt.
För typ 20 år sen när jag bodde i Virserum och Malin och Anton var små. Då fanns det en TV serie som hette Dallas om nån missat det. Ni vet JR , Sue Ellen m fl. När man kom ner för trappan i huset där vi bodde var det första man såg på morgonen sig själv i en spegel!...... hua!!! Men jag brukade på skämt säga varje morgon:
-God morgon Sue Ellen! bara för att....jag verkligen inte såg ut som henne, och det var Anton snabb med att säga till sin mamma:
- Men det gör du väl inte mamma! ( som om jag inte visste de).Men att han de lille  sjöng eller kanske mer skrek signaturmelodin till Dallas typ överallt tänkte han nog inte på! Ja mina barn har väl lite av mina "knas". Malin hon hade 3 låtsats kompisar, Ebba, Lekis och Johan hette dom. En gång fick vi åka tillbaka till Mc Donalds för vi hade glömt dom där..... men huvudsaken är ju att det har gått över på dom båda två. <3 <3.

Ja det var väl vad snillet spekulerade i dag. //L8

lördag 21 april 2012

Börjat jogga! slutat blogga..NÄÄÄÄÄ!

Hallå igen alla kära läsare!

Måste skärpa mig med de här att blogga VARJE dag! Lite olika saker gjort att jag inte haft orken till det. Men i torsdagskväll var jag i Mörlunda och träffade mina gamla kollegor, ja dom som var friska alltså, vi blev inte så många men vi hade det trevligt vi som var där!
Började med en tipspromenad! Vem som vann?  hmm..*host* jo det gjorde ju JAG!
Smörgåstårta och Trocaderoläsk . kaffe o tårta. mycket prat och skratt. precis vad jag behöver just nu...

I går fredags var det kort dag på jobbet. Se´n kom det saker som har gjort att inte vet riktigt vad jag ska göra. Försöker tänka klart och positivt, men jag är väldigt "down" och ni får respektera att jag inte lämnar ut mer än att läkaren INTE tror att det är växtvärk Otto har, fick telesamtal från läkaren igår. vi är remiterade till barn i Västervik. Men som jag sa innan mer skriver jag inte än, för det behöver inte vara nå´t allvarligt, DET FÅR INTE VARA NÅT ALLVARLIGT!!!!

Dom gröna byxorna åkte på igår kväll igen. Det var disco på Råsebäcks skolan. Och vi lite "äldre" fick åka till Vimmerby gå på Jem o Fix och ÖoB. Se´n blev det Let´s dance. Mycket sömn har det inte varit i natt, men nu ska vi göra nå´t bra av den här lördagen. 11-kaffe är väl en bra punkt!
Lite bilder från en trevlig kväll runt Lillesjö Idrottsplats i Mörlunda//L8



En del var väl inte gamla kollegor men framtiden i Mörlunda!




onsdag 18 april 2012

Många L8:or....

Jaa...var ska jag börja. Dagen har varit lite konstig det är helt klart!

Otto har ju haft ont i en fot och vad. Han gick till skolsyster i går och hon hade sagt att det var växtvärk,,, växer han bara på ett ben eller??
I morse när han han vaknade hade han så ont att han inte kunde stå på sitt ben.
Då googlar man gott folk!!

VÄXTVÄRK: båda benen, mest om natten  m m ,sök vårdcentral annars...
Jo men visst vi gav oss iväg till skola och jobb. 8.00 ringde jag vårdcentralen och fick tid 9.00, ooopppss! snabba ryck...men jag sa hurtigt innan jag gick :
- jag är tillbaka inom en halvtimma..... men så enkelt var det inte vi var klara halvtolv på vårdcentralen.
Provsvar kommer i morgon och innan dess tänker jag inte säga nå´t här mer.

Bara att jag VILL INTE att det ska vara nå´t med min lille"ordbajsare", men det var en helt suverän doktor vi hade ***** får han !
Jag känner mig som jag delad i många delar i en kropp i kväll.
Nå´t säger : Det är lugnt det är inget farligt!
Nå´t säger: ja men läkaren ringde trots allt barnjouren och då är det allvarligt och massor av prover...Om jag jag ska visualisera hur jag känner mig så blir det så här      // L8                              
                                                                    


måndag 16 april 2012

söndag 15 april 2012

Bebisbesök

Hoppsan nu var det redan söndagskväll! Lite stausuppdatering kommer här:
magisk duk....
Igårkväll blev det Yatzy istället för plump och jag vann stort, tills dom skulle börja tramsa och spela tvång....




Idag har Otto och jag varit i Mörlunda , det skulle ju komma bebisbesök. Jonas och Annika skulle ju komma och visa upp det lila underverket Tilde. Hon är så sööööt,lik sin pappa faktiskt och eftersom jag är faster till Jonas måste hon ju ha fått lite gener av mig eller hur?? Jonas har alltid haft en stor plats i mitt hjärta och det var så roligt att träffa den lilla familjen idag och så piggade det ju upp "gammel farmor" också.

Gammelfarmor Lisbeth:))

Lite nostalgi också. Här var pappa Jonas inte så stor själv minsann:

Ha det gott och i morgon är det måndag igen//L8
























lördag 14 april 2012

Otto en idol?

Det blev soffhäng framför TV igår kväll. Let´s dance.... ja jag säger det igen dom kan väl ge pokalen till Hysén redan nu, han kan skaka rumpa den killen ju! Idag blir det inget speciellt, tänkte gå ner och trängas lite på gågatan här i Hultsfred.

Ja i går blev jag ju bjuden utomlands också, vet inte riktigt vart just nu är hon i Spanien men hon pratade nå´t om att flytta nå´n stans....hmmm egentligen var det väl mer Otto hon ville träffa o umgås med, men eftersom han är minderårig fortfarande och jag inte släppt taget än så får jag följa med verkade det  som. Men då kom en annan väldigt, väldigt viktig person i Ottos vardag in i sammanhanget och sa att Otto var hennes tredje man i livet just nu så han fick följa med dom:)) men JAG då??
Ähh va är väl en bal på slottet?.... Jag ska ju till Stockholm, Norrköping och Jönköping!!

Ja ja jag säger tack till Mija ialla fall som inbjöd oss man vet aldrig....

I kväll blir det party på Nyckelgatan!  Suck....dom ska väl "plumpa" bort mig igen. JAG den ständige "Plumpan" men det är lugnast så , dom är så dåliga förlorare dom andra tre;))

Otto ska vara värd här hemma och ta hand om Emma o Henric. Det var ja direkt när dom fick inbjudan....dom är gulliga tillsammans dom där två , det är dom verkligen. //L8

fredag 13 april 2012

Saknar..... en annan del av världen

Ja att gå upp 04.15 är väl inte svårt men det kommer ju sen , framåt 9 tiden kan man ju lagom tuff!
Men jag börjar hellre tidigt på morgonen och går hem tidigt än tvärtom. Och idag är tvärtom....
börjar 11 och slutar 18.00. Men nu var det ju påsklov så Otto fick ju sovmorgon, men han är också redan vaken. Va är det för fel på oss?? Vi kan ju aldrig sova när vi är lediga!
Nu blir det lite" röjning i  kojan", så vi kan inta våra positioner i soffan i kväll och titta på Let´s dance.Tänk om man skulle göra tvärtom i kväll....titta på soffan och inta positionerna(svårstavat det där)
till en dans men nääää..... det blev överkurs som min kära kära gamla kollega skulle ha sagt. Läser du det här Britt så ska du veta att du är i mina tankar många gånger. Du o jag.....

Men på torsdag kväll ska jag till "en annan del av världen",Mörlunda, ska träffa förhoppningsvis dom flesta av mina gamla kollegor på förskolan där. Vi ska ha.....nääää det får jag inte berätta här än!
Vi brukade ha " friskvårds tävling", man fick olika poäng för hur lång tid man utövade vissa motionsaktiviteter. T ex   mest poäng fick man om man tog en promenad på rasten, mycket bra tänkt!
Men från tankar till handling hade jag mycket svårt i detta fallet.
Och det förlorande laget(avd) fick hitta på nå´t roligt för det vinnande laget. Ja utav 4 tävlingar har jag varit med 3 gånger och hittat på nå´t kul! Behöver inte prata mer om det nu....
Men roliga saker har vi gjort:
  • Varit i Kalmar på Make up store. Vi fick se Britt bli snyggare än vad hon är.Hon blev sååå levandes grann! Rabatt på smink.God mat på grekisk restaurang.
  • Speedwaypremiären i Målilla med sallad vi hade gjort och bjöd på.
  • Bowling i Oskarshamn på BIG BANG mycket fint ställe och god mat.(då var jag med på det vinnande laget)
  • den här gången kan jag inte säga än för dom får inte veta nåt dom där vinnarna än.
Nå´n annan dag kan jag berätta lite mer om vilka äventyr vi varit ute på "Furuängs gänget".
Hoppas ni klarar er utan mig;)) alla glömda kaffekoppar, skor och lite av varje ni vet man saknar inte.....

Ha en skön fredag//L8



Ha en bra fredag och vi syns //L8

onsdag 11 april 2012

Talande hundar ......

Efter en intensiv dag slog Otto o jag oss ner i soffan








för att titta på en film Treasure Buddies







mer än så här får ni inte se av mig idag



Nu blir det snart"Arga snickaren".... se´n borde jag nog gå till sängs för i morgon öppnar jag på förskolan kl5.00. Usch va jag är godissugen också...en liten bit kan man väl få ta så här på "lill lörda´n" eller???  Ska fråga nån som säger JA! //L8

I en annan del av världen...

Solen skiner denna onsdagsmorgon..... 

Igår var jag och fixade lite hos min mamma i Mörlunda. Fikade och pratade om ditten och datten.
Hon fick också ett telefonsamtal från sin lillebror och när jag satt där och lyssnade på dom tänkte jag att en ej infödd Möölunnebo knappast hade förstått hälften av som pratades.Ett smakprov:
- Har du inte åkt den nye vejjen förbi målille nu e den ju på andre sia köörka. Ni kan väl komme förbi en da o ta en köpp kaffe.
Jo jag vet när jag umgås med Mörlundabor dras jag fortfarande med i dialekten, men jag har hört att man ska va stolt över den så.... vi prater väl på höppes attt nån statsbo förstår va si säjjer.

Nu jobbar vi en stund och önskar er en skön onsdag.//L8

tisdag 10 april 2012

Påsklov UTAN lov!

Ja idag är det väl dags att bära ner hönor , kycklingar och ägg till förrådet igen. Inte många dagar dom får vädra sig precis. Men först ska jag jobba och Otto ska till fritids, vilket han inte gillade när det är påsklov. Jag har försökt förklara för honom att vi har ju tagit påsklov lite andra dagar under året fast vi kallar det VAB! Men som jag sagt innan...han är inte lättlurad. Känns inte så det som suget efter ledigt är stort just nu när man varit hemma så mycket även om det är skillnad på att vara sjukledig och friskledig. Vi tar ledigt nån annan gång! utan att det är nån sjukdom inblandad.

Idag vet jag inte vad som händer på jobbet. Berättar ikväll när jag tittar in till er. Men nu ska jag försöka göra mig lite finer , sen jobba och efter det blir det roadtrip till Möölunne för att fixa lite till mamma som kommer hem idag. Se´n kanske jag en stund till er......

Ha en bra tisdag//L8

måndag 9 april 2012

En annan dag i påsk

Sista dagen på påskhelgen.....

Så lugn påskhelg vet jag inte när jag var med om sist. I går var vi och hälsade på mamma. Hon är mycket piggare nu. Se´n svängde vi vänster i rondellen och åkte till Karlssons i Högsby. Men fyyyy vilken tråkig affär. Jag och Magnus var ensamma i går kväll . Så vi slog till och....spelade Bingolotto och åt Ost-skinkpaj. jag vann 2 sverigelotter. Jaja det var vinst ialla fall. Idag blir det Pasta-och kycklingsallad inte äckligt det heller. Väntar på att Otto ska komma hem också.
man saknar inte kossan förrän hon är ur båset...så att säga;)

Ja visst ja den mystiske mannen med peruken är nog  det närmsta funnen nu....

Tycker om dig också;)//L8

lördag 7 april 2012

Julen vara väl till påska....

GLAD PÅSK! tänker inte diskutera vädret det får tala för sig själv........

Hade planerat att åka till Oskarshamn för att hälsa på min mamma som ligger på sjukhuset, men med vinterdäck på bilen väntar jag nog lite med det.

Tänker ha en sån där skön dag bara idag. behöver inte åka till affären, maten är planerad. Ska bara ta hand om all tvätt...suck jag är nog en liten "slarva"! Varför inte göra det direkt. Nä nu sitter jag här o tittar på allt som ska strykas, vikas och plockas in. Men kaffe termosen ska fyllas och strykbrädan placeras mellan laptop och tv skärmen. Va kan gå fel??

Äntligen! nu har vi bokat Ladies Night! Gunilla o jag ska på "husmorssemester". Vi drar till Jönköping i november, bor på hotell och bokar hela Gala paketet med 2 rätters inkl. pojkarna i Ladies Night. Det här har jag önskat få göra i några år nu. Tack ICA kortet!

Suck...har ni sett påskharen? jag väntar o väntar ....Ottos har varit.men han tror ju inte på det...kankse jag ska gå på hans linje o sluta tro på påskharen?? Nu laddar vi strykjärnet, kaffekokaren och ett positivt tänkande och plattar till tvätten.

Är det här påskharen?://L8

Musik ska byggas av glädje

Jansson, prinskorv, köttbullar och lite annat smått o gott var på menyn idag.
Inte dumt alls. Emelie var hos oss en sväng och fick sig lite påskmat alltid lika trevligt!

Meeeen...hade det inte varit så tråkigt väder hade jag velat gå en långpromenad nu...
Jo jag vet vad ni tänker
- Hade hon gått om det varit bra väder då?
Schyssst av er.....

men nu är  helgen i maj bokad. Vi drar till Norrköping med Gunilla o Ari. Tar på skorna och svirar runt med dom lurviga. Bara att hoppas att hälar, höfter och senor håller för några snurrar.

Lyssnar på musik just nu, det gör mig glad man liksom dansar lite när man sitter här,  tunggung....

Fötterna går som trummpinnar, huvudet nickar i takt(hoppas jag) och jag blir sååååå sugen på att hoppa upp och ta ett par sväng om.... Var är  Magnus????

Jo han springer runt med ett måttband och dansar runt han också....kanske ska fråga om lov??

nu är det Let´s dance på TV i kväll det blir super duper. Anton Hysén är ju inte lite.....

Nääää nu klappar jag händerna också av glädje över musiken som ljuder i rummet.......

Denna långa fredag går mot kväll nu och vi syns i morgon igen.

jag dansar mig ut ur bloggens värld och tar ett par steg...//L8

fredag 6 april 2012

ÄGGSTRA ÄGGSTRA!

Jag ställde in kvastfärden till Blåkulla! Ska bli snöstorm och då funkar GPS så dåligt på kvasten såååå.....jag blir hemma!

Jag hoppas att påskharen hittar hem till mig....
Det blir en lugn påsk(tror jag) i det Svenssonska/Axelssonska hemmet i år. Vi får "ägga upp oss"själva. Ja det är ju klart den lille "påskharen" Otto har vi ju så underhållning behöver vi inte bekymra oss över.

Nu hoppas jag att Ni får en trevlig skärtorsdagskväll så syns vi i morgon.

Nu när det är påsk och man pratar i telefonen kan man ju säga att man tar en "tupplur" eller???//L8



                                                        


   

torsdag 5 april 2012

11 punkter en dag

  1. Sover till kl 6.00
  2. Vaknar och det är - 9.7 grader kallt ute.
  3. Går till skogen till barnen och har det jättebra.
  4. Fritids ringer kl.14.00. Otto mår dåligt. Bara att åka och hämta.
  5. Panerar torsk och gör en kall sås  och till det kokt potatis.
  6. Åker och handlar påskmat.
  7. Steker köttbullarna till påsk.
  8. Påskpyntar
  9. Duschar
  10. Tittar på Arga snickaren...
  11. Trött!
Bilden på mannen i peruken börjar så smått växa fram.....

Är det någon som känner igen honom???

Nu måste jag serva kvasten till i morgon....//L8

     

tisdag 3 april 2012

ett skratt förlänger livet.....

Ja så sitter jag här och skrattar högt för mig själv!

Jag har fått svar på min efterlysning på strutsägget.....tack snälla men det var ett skämt.

Nu ska vi se om jag får svar på att nån har hittat mannen som tappat peruken....det är sååå spännande:)

Igår var jag hos min mamma på sjukhuset hon var mycket piggare nu, skönt!
Idag har det som vanligt (eller?) varit jobb. Jag började kl 6,30 och det var svinkallt att cykla! så mössan drog jag ner så halva ögonen var täckta, stoppade mun o haka i jackan....varför tittar folk så konstigt just på mig....hade kanske blivit stoppad om jag cyklopet på mig också. men det var ju -8 då har man rätt att se ut hur man vill bara man inte fryser. nu ska jag snart tillbaka till jobbet för lite utvecklingssamtal. Se´n blir det att göra påskköttbullar och efter det vet jag att soffan bara står där och skriker:
- Lottta var är du???
och då skyndar jag mig dit, läägger mig under filten och lugnar soffan och säger :
- Här är jag! Ni vet ju sen innan att jag inte sviker en kompis.

Nu ska här bli potatismos och ugnstekt falukorv.....  redig mat va de....//L8

måndag 2 april 2012

En bra dag!

Idag har det varit en riktig slappardag. Men köksfönstret är putsat och vårgardinerna upphängda.

Lagade lite god mat också, den rätten kan jag varmt rekommendera: Fläskytterfile med dragonsås!


 
Så här har ni receptet:
600 g fläskytterfilé)
1 lLök
3 klyftor vitlök
5 tsk dragon
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche lätt
1 msk kalvfond
Salt
Peppar   
Skär filén i 1-2 cm tjocka skivor. Bryn bitarna tills de fått fin färg. Krydda. Lägg köttet i en ugnssäker form.
Bryn löken och vitlöken i en gryta. Tillsätt dragonen.
Häll i grädden och crème fraiche. Tillsätt fond. Salta och peppra efter egen smak. Småkoka 1-2 min.
Häll såsen över köttet i formen. Låt stå i ugn 15-20 min på 175 grader.
Servera med ris och blandad sallad   

Efterlyste ju ett strutsägg i morse! Nu efterlyser jag mannen som passar till den här: 
Han hör liksom ihop med strutsägget.
Nu ska jag fortsätta kolla på en riktigt bra film på 4:an.

I morgon är det måndag igen...yiiipiiieeee//L8

söndag 1 april 2012

Strutsägg, sjukhus och söndagmorgon

Det här är så tråkigt att inte kunna sova på helgerna! Sitter här med mitt kaffe och klockan är bara 6.00.

I fredagskväll var dom nya gröna byxorna med Otto på disco. Han var så nöjd!
Magnus och jag var på födelsedagskalas hos Anne-Marie som fyllt 50 år.

Som vanligt blev det helt galet och heltokigt. Vi kan liksom inte "sköta" oss riktigt ;) men roligt har vi.
Vi fick smörgåstårta och världens gulligaste marängtårta med jordgubbar på. Annars  kom vi väl på att vi är nog inte så friska nå´n av oss PÅ RIKTIGT! men det underlättar.... Åhh snälla ni som läser bloggen!!! Ser ni ett strutsägg så är vi tacksamma om ni hör av er!

Lördagen började med telefonsamtal att min mamma var på väg till sjukhus. Så halva lördagen tillbringade jag på vägen och på Oskarshamns sjukhus. Tyvärr så känns det som en vana nu. Kvällen halvsov jag i soffan så jag var väl inget roligt sällskap precis, men jag blir trött när det händer så´nt här, that´s me. Annars är det väl första hela veckan på läääänge som jag känt mig frisk om man nu törs nämna det.

Nu blir det soffan igen, tillsammans med kaffet o nå´t tv program. Ha det bra så ska öppna locket i kväll igen och ge er en statusuppdatering. Åhh! ni som var på Takida i går kväll bara så ni vet är jag inte avundsjuk 100 %.//L8